Bestretes
Com s'han de declarar a efectes de l'IVA i de l'Impost sobre Societats?
Quan una empresa rep una bestreta a compte d'un treball o servei pendent de dur a terme, poden sorgir dubtes sobre quan es merita l'IVA o quan s'han de computar els ingressos en la comptabilitat. Recordeu com actuar en aquests casos:
- La bestreta suposa la meritació de l'IVA, però només per la part cobrada. Per exemple, si pacteu una bestreta de 5.000 euros sense més ni més, considereu que 4.132 corresponen realment al principal i els 868 euros restants a l'IVA (21% de 4.132). A aquests efectes, calculeu l'IVA segons el tipus aplicable al lliurament o servei final, i introduïu-lo en l'autoliquidació corresponent al període en què recapteu aquests 5.000 euros.
- En comptabilitat, la bestreta no es computa com una venda, sinó com una suma rebuda a compte d'una operació que encara no s'ha realitzat. Per tant, haureu de mantenir els 4.132 euros en el balanç, i canviar-los a un ingrés per vendes en el moment del lliurament efectiu del bé o de l'execució definitiva del servei.
Les bestretes també poden generar altres qüestions (per exemple, què passa si es rep mitjançant un pagaré i l'entitat bancària anticipa el seu import, o què passa si la bestreta correspon a despeses en què s'ha d'incórrer per compte del seu client...).
No dubteu a posar-vos en contacte amb els nostres professionals per aclarir totes aquestes qüestions.
CONTINGUT RELACIONAT
-
Reviseu què pagueu per IAE
Si la vostra empresa tributa per l'IAE, tingueu en compte tot el que suma i el que no...
-
Devolució mensual de l'IVA
Al novembre podeu optar per aquest règim.
-
Comptes en participació
Per incorporar un inversor a una SL no cal recórrer a una ampliació de capital o a un préstec...
contingut exclusiu